Limon Soslu Haşhaşlı Kek
Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Beyaz çikolata ( isteğe bağlı)
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2 adet limonun suyu
Sos için;
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır. Ilık süt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ek edilir ve karıştırılır.
- En son haşhaş, limon kabuğu ve beyaz çikolata eklenilir ve karıştırılır.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.
- Şerbeti için şeker ve suyu 5 dakika kaynatalım. Şerbet soğuyunca limon suyu eklenir.
- Kek ılıyınca soğuk olan şerbeti keke dökelim.
- Kek soğuyana kadar sosunu yapalım. Sos için su hariç bütün materyal karıştırır ve daima karıştırılarak pişirilir. Katılaşıp kaynayınca altını kapatıp 1 çay bardağı su eklenir uygunca karıştırılır ve süzgeçten geçirilir.
- Kek soğuyunca limon sosunu da ekleyelim üzerine. Tatlımız hazır.
Afiyet şifa olsun.
Limon Soslu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















