Susamlı Tavuk Ve Lavaş Yapımı

Susamlı Tavuk Ve Lavaş İmali Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş materyaller;

  • 6 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

Susamlı tavuk için;

  • 1 kg tavuk kanadı
  • 5 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı top kekik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Susamlı Tavuk Ve Lavaş İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lavaşın hazırlanışı; Un ve tuzu uygun bir kaba alalım. Karıştıralım.
  2. Ardından ortasını çukur formunda açalım.
  3. Ortasına çukurlaştırdığımız onun içine sıvı yağ ve sıcak suya ekleyelim.
  4. Kenarlarını yavaş yavaş toplayalım.
  5. Topladığımız hamuru yoğurmaya devam edelim. Ben 5 dakikaya yoğurdum.
  6. Hazırlanan hamuru bezelere bölelim.
  7. Böldüğümüz bezeleri un serptiğimiz tezgahta açalım. Çok fazla açmayalım zira hamurum ne kadar çok açarsak o kadar kurur.
  8. Açtığımız hamuru tavamıza yerleştirelim. Kızarmaya başlayan alt kısmı çevirip pişirelim.Lavaşımız servise hazırdır.
  9. Susamlı tavuk hazırlanışı; Tavuklarımızı derin bir kaba koyalım.
  10. İçine baharatlarımızı ve susamımızı ekleyelim.Hepsini karıştıralım.
  11. Ardından borcamımıza hoş bir biçimde yerleştirelim.
  12. Üzerine yağlı kağıdımızı koyalım.
  13. 180 derecelik evvelce ısıttığımız fırına sürelim. 30-40 dakika pişirelim.
  14. Pişen tavuklarımızı lavaşın üstüne koyalım.

Yemeğimiz servise hazır.

Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun….

Susamlı Tavuk Ve Lavaş Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kıyır Poğaça
Su Böreği
Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça
Semiz Otu Salatası (Havuç Taratorlu)
Fırın Sütlaç
Sade Cup Kek
Hdabla | © 2024 |