Susamlı Tavuk Ve Lavaş Yapımı

Susamlı Tavuk Ve Lavaş İmali Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş materyaller;
- 6 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
Susamlı tavuk için;
- 1 kg tavuk kanadı
- 5 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı top kekik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Susamlı Tavuk Ve Lavaş İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lavaşın hazırlanışı; Un ve tuzu uygun bir kaba alalım. Karıştıralım.
- Ardından ortasını çukur formunda açalım.
- Ortasına çukurlaştırdığımız onun içine sıvı yağ ve sıcak suya ekleyelim.
- Kenarlarını yavaş yavaş toplayalım.
- Topladığımız hamuru yoğurmaya devam edelim. Ben 5 dakikaya yoğurdum.
- Hazırlanan hamuru bezelere bölelim.
- Böldüğümüz bezeleri un serptiğimiz tezgahta açalım. Çok fazla açmayalım zira hamurum ne kadar çok açarsak o kadar kurur.
- Açtığımız hamuru tavamıza yerleştirelim. Kızarmaya başlayan alt kısmı çevirip pişirelim.Lavaşımız servise hazırdır.
- Susamlı tavuk hazırlanışı; Tavuklarımızı derin bir kaba koyalım.
- İçine baharatlarımızı ve susamımızı ekleyelim.Hepsini karıştıralım.
- Ardından borcamımıza hoş bir biçimde yerleştirelim.
- Üzerine yağlı kağıdımızı koyalım.
- 180 derecelik evvelce ısıttığımız fırına sürelim. 30-40 dakika pişirelim.
- Pişen tavuklarımızı lavaşın üstüne koyalım.
Yemeğimiz servise hazır.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun….
Susamlı Tavuk Ve Lavaş Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


