Karabuğdaylı Pankek-2

Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet olgun muz
  • 4 yemek kaşığı kefir
  • 1 avuç dondurulmuş yabanmersini
  • 4 yemek kaşığı karabuğday unu elenmiş
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat birkaç damla limonla

Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, muz, kefir, tarçın ve karbonat blenderda çırpılır.
  2. Geri kalan gereçler eklenip biraz daha çırpılır.
  3. Pankek hamuru kıvamına gelince kızgın yapışmaz bir tavaya küçük daireler halinde dökülür.
  4. Göz göz olunca alt üst edilerek iki taraflı pişirilir.
  5. Üzerine bal, peynir yahut meyve ile servise alınır. Sıhhatle tüketilir.

Karabuğdaylı Pankek-2 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Patatesli Kömbe
Frında Soslu Palamut Balığı
Prasalı Yumurta (Lezzetli Enfes Omlet)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)
Sebzeli Tavuk Yemeği
Vişneli Brownie
Hdabla | © 2025 |