Ev Usulü Soğuk Baklava
Ev Tarzı Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 20-25 adet baklavalık yufka
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
Yağlamak için;
- 300 gram sade yağ
Arası için;
- 1-2 su bardağı toz antep fıstığı yahut pirinç antep fıstığı
Üzeri için;
- Çikolata
- Kakao
Ev Yordamı Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; bir tencereye toz şeker, su ve sütü ekleyin. Ocağa alın ve bir çırpma teli yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Şerbetinizi 5 – 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Sade yağ için; bir tavaya tereyağını alın ve kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağının üzerindeki köpüklü katmanı bir kaşık yardımıyla kenara ayırın. Ortada kalan sade yağı (altın sarısı olan kısım) alttaki süt karışımını karıştırmadan bir karıştırma kabına süzün.
- Baklavası için; baklavalık yufkalarınızı kullanacağınız 25×35 cm tepsi yahut borcam boyutunda kesin ve kurumaması için üzerlerine bir bez örtün. Kabınızı bir fırça yardımıyla hazırladığınız sade yağ ile yağlayın.
- Kestiğiniz modülleri sırayla tepsiye koyup her yaprağı yağlayın bu formda 20 baklava yufkasını yerleştirin.
- En üst yufkayı serin ve üzerini yağlayıp fıstıkları yayın.
- Fıstıkların üzerine kalan yufkaları da tıpkı halde ortalarını yağlayarak üst üste dizin. Hazır olan baklavanızı bir bıçak yardımıyla 5×5 cm büyüklüğünde kareler olacak halde kesin. Üzerine kalan yağı sürün.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Altının uygunca piştiğinden emin olun.
- Baklavanıza hazırladığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin. Kakaoyu bir süzgeçten eleyerek baklavanızın üzerine serpiştirin. Şayet benim üzere kakao sevmiyorsanız yahut kakao tadı çok keskin geliyorsa yalnızca üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
- Önce oda sıcaklığında akabinde buzdolabına alıp, 2 saat soğumaya bırakın.
Ev Tarzı Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














