Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık kakao
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı bardağı sıvı yağ
- 1sbbardağı ılık su
- Aldığı kadar un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 fincan un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıyorum. Daha sonra içine tüm sıvı gereçleri koyup, karıştırmaya devam ediyorum, sonra un kakao karışımını eleyip, içine vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek çırpmaya devam ediyorum.
- Büyük fırın tepsisi ne yağlı kâğıdı serip kelepçeli dikdörtgen kalıbımı açıyorum ve karışımı içine yayıyorum.
- Kekim 10-15 dk pişirelim 180 derecede tabi herkesin fırın ayarı farklı olabilir denetimli pişirelim.
- Daha sonra kremasını yapmak için bir tencere ye 1 kilo sütü ve un, nişasta ekliyorum 1 buçuk su bardağı şekeri ilave ediyorum içine yumurta sarısınıda ek edip, yeterlice karıştırıyorum sonra kıvam alınca kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca labne ek edip çırpıyoruz dolapta keki soğuyana kadar dinlendiriyoruz.
- Pişen keki soğuttuktan sonra ortadan ikiye sonra her farklı parçayı ortadan bir kat açıyoruz 1 parmaktan daha az incelikte olacak sonra keki kahveli karışımla ıslatıp, krema sıkıyorum her katı motamot koyup, 1 gece dinlendiriyoruz.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












