Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2,5su bardağı toz şeker
- 4 damla limon suyu
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmikli kek
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
Üzeri için krem şanti;
- 5 adet yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Bir çimdik tuz
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet için, derin bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyip ocağa aldıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Kek hamuru için; derin bir kaba toz şekerini ve yumurtayı alıp köpükleşene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağı, sütü, irmiği ve mavi haşhaş ı kek harcının içine boşaltıp tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak, unu, kabartma tozunu ve şeker vanilini ekleyip tekrar çırpma süreci yapıyoruz.
- Önceden açmış olduğumuz fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Krem şanti için: yumurta beyazını, toz şekerini ve tuzu derin bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Haşhaşlı kekimiz piştikten sonra kek sıcakken şerbet ise soğuk iken şerbeti kek e gezdiriyoruz.
- Bu süreci tamamladıktan sonra kekimizi buzdolabına yerleştirip soğumasını bekliyoruz.
- Tatlımız soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz.
- Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ♨️🍴.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















