Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta

Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Göz kararı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Muhallebisi için;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

İç gereç;

  • Çilek

Üzeri için;

  • İnce çekilmiş ceviz
  • Damla çikolata
  • Pasta süsü

Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt ve yağ eklenir.
  3. Un ek edilir, üzerine vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  4. Kekin daha âlâ kabarması için kabartma tozunun üzerine 1 tatlı kaşığı sirke eklenir.
  5. Kek hamuruna kakao eklenir ve güzelce çırpılır ve yağlanan fırın kabına eşit ölçüde dökülür.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında denetimli olarak pişirilir.
  7. Kek pişerken bir yandan da muhallebi materyalleri tencereye alınır ve pişirilir.
  8. Göz göz olduktan sonra tereyağ eklenir ve soğumaya bırakılır.
  9. Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır ve sonrasında ikiye kesilir.
  10. Kesilen kesimler sütle ıslandıktan sonra muhallebi eklenir.
  11. Muhallebinin üzerine de küp küp doğranan çiçekler eklenir.
  12. Üzerine kekin öbür modülü koyulur ve en üste kalan muhallebiden ince bir katman sürülür.
  13. Üzerini istediğiniz üzere süsleyip dinlenmeye bırakabilirsiniz.
  14. 1-2 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır.

Deneyen herkese afiyet olsun.

Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Püreli Domates Çorbası
Islak Kek
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası
El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)
Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |