Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta
Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 fincan süt
- Yarım fincan sıvı yağ
- Göz kararı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
Muhallebisi için;
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
İç gereç;
- Çilek
Üzeri için;
- İnce çekilmiş ceviz
- Damla çikolata
- Pasta süsü
Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Süt ve yağ eklenir.
- Un ek edilir, üzerine vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Kekin daha âlâ kabarması için kabartma tozunun üzerine 1 tatlı kaşığı sirke eklenir.
- Kek hamuruna kakao eklenir ve güzelce çırpılır ve yağlanan fırın kabına eşit ölçüde dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında denetimli olarak pişirilir.
- Kek pişerken bir yandan da muhallebi materyalleri tencereye alınır ve pişirilir.
- Göz göz olduktan sonra tereyağ eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır ve sonrasında ikiye kesilir.
- Kesilen kesimler sütle ıslandıktan sonra muhallebi eklenir.
- Muhallebinin üzerine de küp küp doğranan çiçekler eklenir.
- Üzerine kekin öbür modülü koyulur ve en üste kalan muhallebiden ince bir katman sürülür.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyip dinlenmeye bırakabilirsiniz.
- 1-2 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Porsiyonluk Çilekli Cici Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







