Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 5,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça ( karışık kullanabilirsiniz)
- Yarım limon suyu
- Toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Varsa kuru reyhan
- Yarım limon suyu
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeklerin üzerini biraz geçecek su koyun, tuzunu atın suyunu çekip yumuşayana kadar haşlayın.
- Ocaktan alınca üzerine bulguru atıp karıştırın.
- Soğumaya bırakın mercimekler dinlenirken, soğanı en küçük olabilecek halde doğrayın tavaya yağı alın karamelize olana kadar kavurun, salçayı ek edip kavurun.
- Yarım limon suyu sikip ağırlaştırın, ocağın altını kapatıp sosu mercimeğin içine ek edin karıştırın.
- Baharatları harca ekleyin,yeşillikleri ince ince doğrayın harca ekleyin ve karışımı yoğurun hal verin ve dilediğiniz üzere servis edin.
Not;Ben kalabalık davetim için tanımı iki katına çıkartarak 20 kişilik yaptım. Kalabalık konuklarınız için o halde yapabilirsiniz.
Yoğurma basamağında su gerektiğini düşünürseniz ki birebir uygularsanız gerekmez:) su değil limon suyu sıkıp ekleyin zira inanılmaz yakışıyor bu köfteye. Deneyip yorum yapmayı ve takibe almayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







