Börek Tadında Gözleme
Börek Tadında Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harçı için;
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Arasına sürmek için;
- Tereyağ
Börek Tadında Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için un,su ve tuzu güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmaya hamur elde edelim.
- Yapacağınız boyuta nazaran hisse edelim.
- Benimki toplamda 16 adet çıktı.
- Hamurları kenara alıp dinlendirelim.
- İç harcı için patatesleri haşlamaya bırakalım.
- Ayrı tencerede soğan ve salçayı kavuralım.
- İçerisine haşlanan patates ve baharatlarıda ekleyip kenara alalım.
- Hamurlarımızı lavaş biçiminde merdaneyle açalım.
- İç harcını koyalım. Ben ekstra kaşar ve yağlı peynirde ekledim.
- Sonra öbür hamuruda üstüne kapatarak kızgın tavada gerili önlü pişirelim.
- Pişen hamurumuza sıcakken tereyağ sürelim. Bu süreci her hamurda yapalım. Afiyet olsun🪴.
Börek Tadında Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















