Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yada tereyağı (tereyağı çok yakışıyor)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çörek otu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 bardağa yakın un (kontrollü ekleyin lütfen)
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve başka materyalleri yoğurma kabına alalım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan tek lokmalık olacak biçimde kesimler alıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıttığımız fırında üzeri ve alt kısmı kızarana kadar pişirelim (ağızda dağılan bayatlamayan çok lezzetli bir kurabiye oluyor)
Deneyenlere afiyet olsun 🫠
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










