1 Margarin 2 Farklı Kurabiye

1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Tırtıl kurabiye:

  • Yarım margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un

Çörek otlu kurabiye:

  • Yarım margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tırtıl kurabiye için;Oda sıcaklığın da yumuşamış margarini, ve başka tüm materyalleri ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Tırtıl kalıbıyla fırın tepsisine form verip 200 derece fırında 10-15 dk pişiriyoruz.
  3. Çörek otlu kurabiye için;Oda sıcaklığın da yumuşamış margarini ve başka tüm gereçleri ekleyip yumuşacık hamur yoğuruyoruz.
  4. Küçük modüller halin de koparıp elimizle yuvarlak form veriyoruz.
  5. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 200 derece fırın da kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fit Puding
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Fit Çilek Reçeli
Çikolatalı İncir Uyutan
Yenibaharlı Tavuk Maklube
Kahvaltıya Lavaş Böreği (Lezzetine Doyamayacaksınız)
Hdabla | © 2025 |