Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 4/5 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet köy biberi
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Patlıcanı yağlamak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri sos için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet köy biberi
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların ortasına çizik atıp, yağ ve karabiberle sosladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- 30 dakika kadar fırında pişirin.
- İçi için tavaya yağ ,soğan ve sarımsağı alalım. Biraz kavuralım.
- Kıymayı, salçayı, domatesi ve biberi ekleyelim. Güzelce hepsini kavuralım.
- Bir çay bardağı su ekledim.
- Suyu çekilmesine yakın maydanozu baharatları ve tuzumuzu ekleyelim.
- Fırına attığımız patlıcanların içini çatal yardımıyla ezelim.
- Daha sonra pişirdiğimiz kıymayı koyalım.
- Köy biberini uzunlamasına kesip üzerine koyalım.
- Sosu için bir bardak su ve salça ile karıştırıp borcama aldığımız karnıyarıkların üzerine ekleyelim.
- Karnıyarıkları 10 dakika fırında pişirelim.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















