Kete
Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba unu eleyelim.
- Unu bir tarafa toplayalım. Tereyağını ocakta eritip unun olduğu kaba koyalım.
- Sıvı yağı, sütü,mayayı,tuzuda ekleyelim.
- Kaya tuzunu sıvılarla birlikte düzgünce eritelim.
- Unu yavaş yavaş yoğuralım.
- Hazırlanan hamur 10 dk mayalanır.
- Daha sonra yağlanan tepsiye koyulur.
- Tepside hamuru yayalım.
- Üzerine yoğurtlu sosu sürelim.
- 180 derecede pişirelim.
- Piştikten sonra kare kare keselim. Afiyet olsun.
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















