Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarımdan biraz fazla ılık su
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 150 gr kıyma
  • Yarım soğan (küçükse 1 soğan rendesi)
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber (yarım çay kaşığı )

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp üstüne bir örtü örtüp bir kenara alalım.
  2. İç harcımızı hazırlayalım materyallerin hepsini karıştıralım.
  3. Hamurumuz bir saat dinlendikten sonra 6 eş bezeye ayıralım.
  4. Sonra tek tek açıp harcımızı içine koyup yarım ay biçiminde kapatalım ,özellikle iç harcı çok kenarına getirmemeye çalışın ,sulu olduğu için kapatmakta zorlanabilirsiniz.
  5. Hazırladığımız çiğ börekleri derin kızgın yağda kızartalım.
  6. Havlu peçete koyduğumuz tabağa alıp servis edelim. Çıtır çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun :)).

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveç Kapama
Meyveli Yoğurt Bowl
Bardakta Spoonful Tarifi
Demleme Usulü Kıymalı Makarna (Bolonez Soslu Makarna) (Videolu)
Fırında Patates Yemeği
Şipşak Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |