Çiğ Börek
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- Yarımdan biraz fazla ılık su
- Bir tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 150 gr kıyma
- Yarım soğan (küçükse 1 soğan rendesi)
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber (yarım çay kaşığı )
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp üstüne bir örtü örtüp bir kenara alalım.
- İç harcımızı hazırlayalım materyallerin hepsini karıştıralım.
- Hamurumuz bir saat dinlendikten sonra 6 eş bezeye ayıralım.
- Sonra tek tek açıp harcımızı içine koyup yarım ay biçiminde kapatalım ,özellikle iç harcı çok kenarına getirmemeye çalışın ,sulu olduğu için kapatmakta zorlanabilirsiniz.
- Hazırladığımız çiğ börekleri derin kızgın yağda kızartalım.
- Havlu peçete koyduğumuz tabağa alıp servis edelim. Çıtır çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun :)).
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















