Sakallı Labneli Poğaça
Sakallı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4.5 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 pk instant maya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Labne
Dışı süslemek için;
- Rendelenmiş kaşar
- Maydanoz
Sakallı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, maya ve şekeri kaba döküp karıştırıp 10 dk ön mayalanma yapılır.
- Daha sonra başka materyaller ek edilir ,yumurtanın beyazı konulacak sarısını ayırın üzerine sürmek için .
- Kontrollü bi formda un ek edilir ,ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edilir, 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Daha sonra poğaça hali verilerek fırın tepsisine dizilir ,üzerine yumurta sürülür ,45 dk tepsi mayası için bekletilir.
- 45 dakka sonunda 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınan poğaçalar birinci sıcağı uygunca çıktıktan sonra ortada ikiye kesilir içine labne sürülür ve kenarlarına doğradığımız maydanoza bulanır ,kaşara da bulayabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden mükemmel yumuş yumuş bir poğaça.
Sakallı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








