Fellah Köftesi
Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş
Haşlamak için;
- Su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi
- Tuz
- Maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte harcımız için derin bir kap içerisine bulguru alıyoruz.
- Üzerine sıcak su ekleyip üzerini streçliyoruz.
- Bulgurumuzu 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Bulgurlar şiştikten sonra üzerini açıp tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
- Bulgurun üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
- Bu basamakta daha kolay yoğurabilmek için orta ara sıcak su ekliyoruz.
- Malzemeler güzelce karıştığından ve hamurun gereğince soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine yumurtamızı ekliyoruz.
- Kimyon ve kişnişi de ekledikten sonra hamurumuzu son defa yoğuruyoruz.
- Artık köftelerimizi şekillendirmek için öncelikle yanımıza kase ile su alıyoruz.
- Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük kesimler kopartarak top haline getiriyoruz.
- Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastırıyoruz ve unladığımız tepsimize alıyoruz.
- Harcımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz.
- Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alıyoruz. İçerisine limon tuzu ve tuzu ekliyoruz.
- Ardından şekillendirdiğimiz köftelerimizi de tenceremize alarak orta ara karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
- Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alıyoruz.
- Domates sosu için tavamıza zeytinyağını alıp ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekliyoruz.
- Sarımsak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salçamızı da ek ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
- Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan evvel tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatıyoruz.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız fellah köftelerimizi de sosumuzun içerisine alıyoruz.
- Sosa bulanması için karıştırıyoruz. Bol soslu fellah köftemiz servise hazır.Afiyet olsun.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















