Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı kadar un (unun markasına, çeşidine nazaran oranı değişebilir, denetimli ekleyiniz.)
- 3-4 damla vanilya özütü
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz (fındık, badem, kuru üzüm vb. de konabilir)
- 1 şu bardağı iri doğranmış kuvertür çikolata ya da damla çikolata
Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine pudra şekerini ve yumurtayı ekleyip yoğurunuz.
- Sırasıyla kabartma tozu, şekerli vanilin, vanilya özütünü ekleyiniz.
- Kontrollü bir formda unu ekleyiniz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediniz.
- Doğradığınız cevizi ve çikolatayı hamura ekleyip karıştırınız.
- Hazırladığınız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletiniz.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru görseldeki üzere küçük kesimlere ayırarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diziniz (benim fırınım orta uzunluk olduğu için 2 tepsi çıktı. Yaklaşık 50 kurabiye oldu. ).
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında alt üst fanlı ayarda 18-20 dakika pişiriniz.
- Kurabiyelerin altı hafif kızarıp pembeleşince kurabiyeleri fırından çıkarıp üst üste olmayacak biçimde bir tabağa, tepsiye yerleştiriniz (ikinci tepsideki kurabiyeleri soğuduktan sonra tabağa aldım. ).
Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










