4 Kaşık Çorbası
4 Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 7 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 5-6 damla limon suyu
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
4 Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine suyu ek edin ve sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
- Terbiyesi için; tüm materyalleri çırpma teli yardımıyla çırpın.
- Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ek edin.
- Çorbayı kaynayana kadar karıştırın
- Sosu için tavaya alınan tereyağında naneyi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.
- Servis etmeden evvel 1 tatlı kaşığı tuz ek edin.
- Son kere karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
4 Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















