Çilekli Tart
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim unun cinsinden ötürü farklılık gösterebilir)
Muhallebisi için;
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı kakao ( isteğe bağlı koymazsanız sade yapabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Süslemek için;
- Çilek
Jölesi için;
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı nişasta
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağı, pudra şekeri ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Unumuzu sırasıyla bardak bardak ekleyelim tereyağımızla yoğururken içinde eriyecektir.
- Ele yapışmayan birebir vakitte yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz hazır olunca tart kalıbımıza elimizle yayalım alt tabanına çatal ile delikler açalım.
- 170 derece evvelce ısıtılmış alt üst ızgara ayarında 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Tart çıkmaya yakın muhallebimizi hazırlayalım, tartın birinci sıcağı çıktıktan sonra muhallebimizi dökelim.
- Süslememizi de yaptıktan sonra meyvelerin kararmaması ve parlaması için jölemizi sürelim, tartımız hazır afiyet olsun.
Hatırlatma: bir gece dolapta beklediği vakit tadı daha da efsane oluyor.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









