Mayasız Çiğ Börek

Mayasız Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;

  • 1,5 su bardağı ılık su ( bardak ölçüsü 200 )
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un ( un az gelirse biraz daha ek edebilirsiniz )

İç harcı için;

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı (dilerseniz sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Mayasız Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye haşlanması için patatesleri alın.
  2. Ardından hamuru için yoğurma kabına unu alarak ortasına çukur yapın, öteki gereçleri ekleyip çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin .
  3. Hamurunuzdan küçük bezeler yaparak üzerini örterek dinlenmeye bırakın.
  4. Haşlanan patatesleri uygunca ezip tüm baharatları ek edip güzelce karıştırın ılıması için geniş bir kaba alın.
  5. Patatesler ılıdıktan sonra bezelerinizi biraz un serpiştirerek açın içine patates harcınızı yerleştirerek kapatın .
  6. Daha sonra tavaya yağ alarak kızdırın ,ardında hamurlarınızı kızartmaya başlayın, ister sıcak ister soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz🥰.

Mayasız Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Tam Ölçülü Köy Ekmeği
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu)
Kars Ketesi
Hurmalı Toplar
Hurmalı Muhallebi (8+ Ay)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet