Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis)

Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek

Şerbet için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet limon tozu

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 75 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çikolata sosu(hazır sos üzerindeki tanım kullanılarak yapıldı)

Evde sos hazırlamak isteyenler için :

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta( buğday)
  • 1 paket vanilya

Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır.
  2. Şeker ve su eriyene kadar karıştırılarak orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynadıktan sonra limon tozu ek edilir.
  4. 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  5. Krema için; Kuru materyaller uygun bir tencerede karıştırılır.
  6. Yavaş yavaş süt verilerek pürüzsüz hale getirilir.Orta ateşe alınır.
  7. Tereyağ ve yumurta sarısı ek edilerek daima karıştırılır.
  8. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
  9. Etimekler ılık şerbete batırılır.
  10. 10-15 saniye artlı önlü şerbetlenir.
  11. Birinci etimek servis tabağına alınır üzerine bir ölçü krema (sıcak olarak) konur.
  12. Kremanın üzeri tekrar şerbetli etimekle kapatılır.
  13. Tüm etimekler bitene kadar süreç uygulanır.
  14. Son olarak üzerlerine çikolata sos gezdirilir.
  15. Çikolata sos:Kuru materyaller karıştırılır.Süt ve su verilir.
  16. Sürekli karıştırarak kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.

Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Tart
Pastane Poğaçası
Avokado Kreması ( Enfes Bir Lezzet)
Tom Ve Jerry Tavuk
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Sandviç Ekmeği
Bol Kaşarlı Tost
Hdabla | © 2025 |