Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis)
Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
Şerbet için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 adet limon tozu
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 75 gram tereyağı yahut margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çikolata sosu(hazır sos üzerindeki tanım kullanılarak yapıldı)
Evde sos hazırlamak isteyenler için :
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta( buğday)
- 1 paket vanilya
Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır.
- Şeker ve su eriyene kadar karıştırılarak orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra limon tozu ek edilir.
- 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Krema için; Kuru materyaller uygun bir tencerede karıştırılır.
- Yavaş yavaş süt verilerek pürüzsüz hale getirilir.Orta ateşe alınır.
- Tereyağ ve yumurta sarısı ek edilerek daima karıştırılır.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
- Etimekler ılık şerbete batırılır.
- 10-15 saniye artlı önlü şerbetlenir.
- Birinci etimek servis tabağına alınır üzerine bir ölçü krema (sıcak olarak) konur.
- Kremanın üzeri tekrar şerbetli etimekle kapatılır.
- Tüm etimekler bitene kadar süreç uygulanır.
- Son olarak üzerlerine çikolata sos gezdirilir.
- Çikolata sos:Kuru materyaller karıştırılır.Süt ve su verilir.
- Sürekli karıştırarak kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












