Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz içi
Sütlü şerbet için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimiz için süt ve şekeri bir kap içerisine alıp şeker eriyince yeni kadar karıştıralım.
- Daha sonra helvamız için tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyalım.
- Yağ eridikten sonra irmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavurma süreci bittikten sonra sütlü şerbetimizi ekleyerek karıştıralım.
- Ceviz içinide ekleyip şerbetini çekene kadar karıştıralım.
- İsterseniz cevizi kavurma etabında da ekleyip kavurabilirsiniz.
- Şerbetini çektikten sonra ocağın altını kapatıp tenceremizin kapağını kapatalım ve yarım saat (30 dakika) dinlendirelim.
- Daha sonra dinlenen helvamızı karıştırıp servis için hazırlayalım. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






