Üzümlü Cevizli Kurabiye

Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 tereyağı yahut margarin
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Portakal yahut limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • Aldığı kadar un (2.5 su bardağına yakın ekledim denetimli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun)

Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağı yahut margarin ile gereçler karıştırılır .
  2. En son üzüm ve ceviz eklenir.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir.
  4. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  5. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika denetimli pişirilir.
  6. Altı üstü kızarınca fırından çıkarılır.

Üzümlü Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Çıtır Tavuk Rosto
Mayasız Poğaça
San Sebastian
Kremalı Domates Çorbası
Evde Adım Adım Venom Pastası Yapımı (Videolu)
Omaç ( Sivas Yöresinden)
Hdabla | © 2025 |