Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 2 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı 1 tanede olur)
- 200g mascarpone (200 g labne de olur)
Islatmak için:
- 2 kaşık granül kahve
- 2 kaşık toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için:
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak sütü tavaya koyduktan sonra yumurta sarısı, nişasta, un ve şeker ekleyip homojen bi kıvama gelene kadar karıştırın ve geri kalan 3 bardak sütüde ekleyip orta ateşte pişirin.
- Krema ocakta kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
- Krema soğuduktan sonra içine mascarpone yada labneyi ekleyip karıştırın ve kremanız hazır.
- Kedi dilerini ıslatmak için granül kahveyi şekeri ılık suyu karıştırın ve en alta kedi dilerni dizin.
- Üstüne krema dökün ve eşit bir formda yayın birebir formda tekrar kedi dilerni ıslatıp üzerine dizin en üste kremayı eşit bir formda yayın.
- En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra dolaptan alıp kakaoyu üzerine küçük bir elek sayesine kolay kolay dökün.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








