Pastamia (Şahane)

Pastamia (Şahane) Tanımı İçin Malzemeler

Karamel için;

  • 250 gram margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat

Krema için;

  • 400 gram sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süzme bal

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviziçi

Pastamia (Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye tereyağı yada margarin koyun eriyince tozşeker ve balı ekleyin kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
  2. Köpükler çıktığında 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karamel rengini alana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Karamel rengini alınca ocaktan alın keki çırpacağınız kaba alın ve 10 dakika ortada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
  4. 10 dakika sonra 4 adet yumurtayı birer birer yedirerek karamele ekleyin mikserle çırpın.
  5. sonra un ve 1 buçuk çay kaşığı karbonat ekleyip çırpın sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek hamurunu yayın evvelden ısınmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin kenarlarından bir santim kalınlığında kesin.
  6. Kenarlarını kestikten sonra 4 eşit kesime kesin o 4 parçayı da ortadan ikiye kesin toplam 8 modüle kesin.
  7. Kenardan kestiğiniz kesimler ve ceviz içini robotta doğratın.
  8. Bir kapta sıvı krema ve pudra şekeri çırpın sonra süzme balı ekleyip 5 dakika çırpın.
  9. Tepsiye bir dilim kek koyun üzerine kremayı yayın onun üstüne kek dilimi koyun bu formda 4 kat olunca en üste robotta çektiğiniz kek ve çekilmiş ceviziçini serpin 4 dilimden bir pasta yapıyoruz.
  10. Diğer 4 dilim kek ve kalan kremayı da birebir biçimde hazırlayın.
  11. Pastayı buzdolabına koyun.Afiyet olsun.

Pastamia (Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pideli Köfte
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Salata
Fırında Köfte Patates
Mantı Tarifi
Hdabla | © 2025 |