Domates Soslu Karışık Kızartma

Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

Domates sosu için:

  • 6 adet büyük yumuşak domates
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı biber salçası
  • 3 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ

Arzuya nazaran:

  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet kabak
  • 5 adet patates
  • 15 adet köy biberi

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kullanacağımız tüm zerzevatları yıkayıp doğrayalım. (patlıcanları alacalı kesip tuzlu suda 15-10 dakika bekletelim).
  2. Daha sonra kızartma tavasına yağ koyup zerzevatları sırası ile kızartalım (patates, kabak, patlıcan, biber).
  3. Kızartma süreci bitti. Kızarmış sebzelerinizi servis tabağına istediğiniz halde dizin.
  4. Şimdi domates sosunu hazırlayalım.
  5. İlk evvel domatesleri yıkayın ve ortadan keserek rendeleyin.
  6. Sarımsakların 6 adedini incecik kıyın 2 adedini de rendeleyin. 1 tanesi tam kalsın.
  7. Tencerenizi alın içine 7-8 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin yağ hafif ısınınca içine 1 adet ayırdığımız sarımsağı 4 e bölün ve tencereye ekleyin. (bu süreçler ve devamı orta ateşte yapılacak) yağın içinde sarımsağı kavurun kavruldu artık sarımsakları yanmadan yağın içinden çatalla toplayın alın atın
  8. Şimdi rendelenen domatesleri yağa ekleyin. Yağa eklenen domates pof pof kaynamaya pit pit atmaya başlayınca içine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay kaşığı biber salçasını ekleyin karıştırın domatesin içinde salçayı güzelce eritin çabucak gerisinden rende + doğranmış sarımsakları da ekleyin karıştırın.
  9. Şimdi tuzunu karabiberini ekleyin karıştırın .
  10. Şekeri de ekleyin ve tekrar karıştırın hepsi sosun içinde eridi domatesle güzelce karıştı artık sosun bir tadına bakın. Eksik bir şeyi varsa ekleyin. (tuz, şeker vs. ) sos size şekerli geldi ise korkmayın sirke eklenince sosun lezzeti tam oturacak.
  11. 5 dakika kadar sos bu halde pit pit atarak orta ateşte kaynasın.
  12. Şimdi ateşin altını kısın domates sosu kısık ateşte kaynatarak dirilikleri gidene kadar pişirin. Sos tencerenin kapağı hafif aralık olarak pişirilecek buhar dışarı çıksın diye. Ortada sırada kapağı kaldırarak sosu karıştırın.
  13. Domatesler suyunu güzelce çekti artık sos sulu değil kıvamını buldu yoğunlaştı.
  14. Sosun inmesine altının kapatılmasına 1-2 dakika kala içine 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi eklenecek karıştırılacak.
  15. Tüm materyalleri eklenen sos 1-2 dakika kadar da orta ateşte sirke ile kaynatılıp ocağın altı çabucak kapatılacak.
  16. Sos sirke eklendikten sonra dakikalarca kaynamayacak.
  17. Sirke ile sos çok kaynarsa lezzeti bozulur.
  18. Sirke sosa eklendikten sonra en fazla 1-2 dakika kaynayacak. (2 dakikayı sakın geçmeyin) ben 1-1,5 dakika kadar kaynattım.
  19. Sos karıştırılıp bir kenara alınacak birinci sıcağı 10 dakika kadar çıkınca sosunuzun bir tadına bakın eksik bir şeyi varsa siz tamamlayacaksınız burada iş size ve damak tadınıza kalıyor.
  20. Sosunuz bu halde biraz beklesin ılık hale gelsin. Daha sonra sosu kızartmanızın üzerine dökebililirsiniz.

Domates Soslu Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kıymalı Patates
En Kolayından Leziz Bayram Baklavası (Videolu)
Triliçe
Kuru Dolma
Kabak Mücver
Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |