Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bakla
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ

Üzeri için:

  • 4-5 kısım dereotu

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar piyazlık, havuç ve kapya biber verev, sarımsaklar küçük doğranır.
  2. Tencereye zeytinyağ konulup evvel soğanlar ve havuçlar kavrulur.
  3. İç bakla, sarımsak, kapya biber eklenip kavrulur.
  4. Tuz, şeker unlu su karışımı ekleyip 1-2 tıp çevrilir.
  5. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. İnce kıyılmış dereotu ile ılık ya da soğuk formda servis yapılır.

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börülce Salatası
Çilekli Trileçe
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide
Sarımsaklı Ekmek
Buzluk İçin Köfte
Balkan Sosu
Hdabla | © 2025 |