Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bakla
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
Üzeri için:
- 4-5 kısım dereotu
Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar piyazlık, havuç ve kapya biber verev, sarımsaklar küçük doğranır.
- Tencereye zeytinyağ konulup evvel soğanlar ve havuçlar kavrulur.
- İç bakla, sarımsak, kapya biber eklenip kavrulur.
- Tuz, şeker unlu su karışımı ekleyip 1-2 tıp çevrilir.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış dereotu ile ılık ya da soğuk formda servis yapılır.
Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






