Keşkek Yatağında Kuzu İncik
Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
Kuzu incik için;
- 2 adet kuzu incik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
- 2 diş sarımsak
- 1 kısım biberiye ve kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Keşkek için;
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 su bardağı et suyu (gerekirse su ile desteklenebilir)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Közlenmiş domates ve yeşil biber
- Közlenmiş sarımsak
- Taze aromalı otlar (size kalmış; taze fesleğen, biberiye, kekik)
Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keşkeğin hazırlanması; aşurelik buğdayı bir gece evvelce bol suyla ıslatın. Sonraki günü suyunu süzüp tekrar yıkayın.
- Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar et suyu ekleyin.
- Kısık ateşte buğdaylar güzelce yumuşayıp dağılana kadar pişirin. (yaklaşık 1-1,5 saat).
- Piştikten sonra içine tereyağını ve tuzunu ekleyip tahta kaşıkla yeterlice ezin.
- Kuzu inciğin pişirilmesi; bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Kuzu incikleri mühürleyin. ( her yüzünü 2-3 dakika kızartın).
- Soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin.
- Sıcak su ve et suyunu ek edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin. (eti kemikten ayrılacak kıvama gelene kadar).
- Sunum; servis tabağına hazırlamış olduğunuz keşkeği yayın. Üzerine kuzu inciri yerleştirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyip yemeğin üzerine gezdirin.
- Yanına közlenmiş domates, yeşil biner, sarımsak ve taze yeşil aromalı otlarla servis edin.Afiyet olsun.
Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








