Fırında Sebzeli Et Yemeği

Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 6-7 adet biber
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 adet domates
  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • Karabiber (damak tadınıza göre)
  • Toz biber (damak tadınıza göre)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak eti tencereye alalım suyu salıp çektikten sonra incecik doğranmış soğanları ekleyelim.
  2. Soğanlar öldükten sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
  3. Suyunu çektikten sonra karabiber ve toz biberi ekleyelim. Altını kapatalım.
  4. Tuzu bu evrede eklemiyoruz ete başka sebzeler ile birlikte üzerine dökeceğimiz sosuna eklediğimizde o kâfi oluyor.
  5. Sebzeler büyük büyük doğranıp kızartılır.
  6. En alta patates üstüne biber üstüne patlıcan üstüne domates(çiğden koyulabilir) en üste de pişirdiğimiz et koyulur.
  7. Salçayı su ile açıp tuzunu ekleyelim.
  8. Yağ eklemeye gerek yok bu sosa zira zerzevatları kızarttığımız için onların yağı kâfi olur.
  9. Hazırladığımız sosu da yemeğin üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirelim.
  10. İsterseniz üzerine beşamel sos da çok yakışır ancak bu türlü de çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun ❤️.

Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Haşlama
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Az Malzemeli Akışkan Kolay Çikolata Sosu
Pudingli Bisküvili Pasta
Şehriye Salatası
Pratik 5 Çayı Tabağı
Hdabla | © 2025 |