Fransız Stili Deniz Midyesi
Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 arpacık soğan
- 3 ince kol kereviz sapı
- Çeyrek demet maydanozun yalnızca yaprakları
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı beyaz şarap ( şarap koymak istemeyenler yarım su bardağı suya 2-3 kaşık beyaz sirke de koyabilirler)
- Midye
Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğuk su ile midyelerin kabuklarını güzelce yıkayalım. Tortu vs kalmasın.
- Mümkünse döküm tencerede yoksa çelik tencerede yağları ısıtalım.
- İçine sırasıyla soğan,kereviz sapını koyup güzelce kavuralım.
- İçine midyelerimizi alalım.
- Midyeleri de 2-3 dk çevirdikten sonra içine beyaz şarabı ekleyelim.
- Kapağını kapatıp 5 dk pişirelim.
- Servis için üzerine yarım limon suyu ve maydanoz ekleyelim. Afiyet olsun.
Fransız Tarzı Deniz Midyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













