Muzlu Kremalı Islak Kek

Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet olgunlaşmış muz (büyükse 1 yeterli)
  • 1 yenek kaşığı tereyağ

Arasına koymak için;

  • 1-2 adet muz

Üzerine;

  • Kakao

Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıcı ile köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine öbür kek gereçlerini ek ederek güzelce çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kek hamurumuz hazır olduğunda borcamı margarin ile yağlayıp hamuru döküyoruz.
  4. 150 derece ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
  5. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ dışındaki öteki krema materyallerini tencereye koyuyoruz. Muzu güzelce ezmek için blender ile çekip pişirmeye başlıyoruz.
  6. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar kremayı pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıyoruz ve tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
  7. Kekimiz piştiğinde fırından çıkarıyoruz ve aralıklı olarak kürdan ile üzerinde delikler açıyoruz.
  8. Kek sıcakken kaşık yardımıyla sütü her yerine gezdirerek kekimizi ıslatıyoruz.
  9. Ardından muzları dilimliyoruz ve kekin üzerine diziyoruz.
  10. Kremamızı da kekin üzerini kapatacak formda düzelterek her yerine yayıyoruz.
  11. Son olarak kakao serpiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun 🌸.

Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Pratik Mercimek Köftesi
Kışlık Bamya Konservesi
Enfes Latte Pasta
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Portakallı Köstebek Pasta
Demir Tatlısı
Hdabla | © 2025 |