Fırında Kızartma

Fırında Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sos materyali;

  • 1 kaşık domates salçası
  • Domates rendesi göz kararı
  • 1 diş sarımsak
  • Nane
  • Maydanoz
  • Tuz

Fırında Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak zerzevatları doğrayıp yağ ve tuzla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş fırına dizelim.
  2. 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  3. Sonra tavaya yağı salçayı alıp kavuralım.
  4. Daha sonra sarımsağı rendeleyip pişirelim kokusu çıktıktan sonra domates rendesini ekleyip pişirelim.
  5. Fırından çıkan kızartmaya sosu dökelim ve servis edelim ,afiyet olsun hem hafif hem daha sağlıklı oldu kızartmayla uğraşmak istemeyenler için şahane tanım.

Fırında Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiritli Köfte
Sütlü Mantar Çorbası
Gelin Pastası
Kaşık Dökmesi
Peynirli Dökme Böreği
Tencerede Islak Kek
Hdabla | © 2025 |