Tavuklu Kabak Sandal

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (piştikten sonra eklenir)

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların hazırlanması: kabakları yıkayın, uçlarını kesin.
  2. Üzerlerine çatalla uzunlamasına çizikler atın.
  3. Ortadan ikiye kesin ve bir kaşık yardımıyla içlerini oyun.
  4. Yıkayıp kurulayın.
  5. Bol kızgın yağda yavaşça kızartın ve fırın tepsisine dizin.
  6. İç harcın hazırlanması: tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın.
  7. Geniş bir tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  8. Sıvı yağı, doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin. Birlikte soteleyin.
  9. Salça, tuz ve baharatları da ekleyin.
  10. 4-5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın.
  11. Kabakların doldurulması: hazırladığınız tavuklu harcı kabakların içine eşit halde doldurun.
  12. Sosu hazırlama: bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyla ve az tuzla karıştırın.
  13. Bu sosu fırın tepsisine dökün (kabakların altına gelecek şekilde).
  14. Fırında pişirme: evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
  15. Peynirli son dokunuş: fırından çıkarın, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  16. Tekrar fırına verin, peynirler eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sıcak servis edin.

Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kebapçı Ezmesi (Videolu)
Kayısı Konsantre
Patatesli Velibah Tarifi
Tahinli Kurabiye
Avakadolu Bebek Kahvaltısı
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |