Izgara Köfte

Izgara Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram az yağlı kıyma (kaburga kıyması kullandım)
  • 1 su bardağı kadar ekmek içi (çok koymayın sert olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Izgara Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine kıymamızı alalım, içine soğan ve sarımsağı rendeleyerek koyalım (soğanın fazla suyunu sıkmayın, sulu kalabilir)
  2. Yumurta ve ince kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra damak zevkinize nazaran baharatlarınızı ekleyin ve düzgünce yoğurun.
  3. Sonrasında en az yarım saat buzdolabında dinlensin.
  4. Daha sonra ince yuvarlak formlar vererek kızartılır.
  5. Ben kızarmış patates ve közlenmiş biber ile servis ettim, afiyet olsun 🙂
  6. Köftelerimi demir döküm ızgara tavasında pişirdim siz dilerseniz granit tava da kullanabilirsiniz.

Izgara Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)
Evde Hazırlanmış Pane Harçlı Tavuk
Çaylı Kurabiye
Puf Puf Kek (Anne Keki)
Ramazan Tatlısı
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |