İki Renkli Şerbetli Tatlı

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (yarım paket)
  • 1 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un

Kakaolu kısmı için;

  • Hazırlamış olduğumuz hamurun 4/1 ayrılıcak

İçine;

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı kadar ufalanmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 4 damla limon

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetini hazırlayınız uygun bir tencere şekeri suyu ve 4-5 damla limonu ekleyip 15 dakika kaynayıp soğumaya bırakınız.
  2. Yoğurma kalbinizin içine oda ısısındaki margarini ,yumurta ,sıvı yağ, vanilya ,hindistan cevizi ,kabartma tozunu ve unu ek ediniz, ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Sonra hamurun 4/1 ni ayırıp içine 1 tatlı kaşığı kakao ,1 çay kaşığı tarçın ,2 yemek kaşığı sıvı yağı ve cevizi ekleyip güzelce yoğurunuz sonra 2 hamuruda 5 eşit kesime bölünüz.
  4. Silindir hali ne getirip hamuru üzerine bastırarak yayınız içine kakaolu hamurdan koyup kapatınız.
  5. İrmiğe bulayıp çatalla biçim veriniz 2 parmak kalınlığında katıyız ve yağlanmış tepsiye diziniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  7. Şerbeti ılık hamur sıcak olacak biçimde dökünüz.
  8. 2 saat kadar dinlendirip servis yapiniz.

Not : pişirme mühleti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için instagram sayfamı takip edebilirsiniz.

İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Dilim Börek
Bisküvi Ve Hazır Kekten Spoonful
Tereyağlı Sucuklu Poğaça
İrmikli Krema Soslu Baklava
Elmalı Fit Kek
Geceden Yoğur Sabah Kahvaltıya Pişir Poğaçası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |