Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)

Cream Puff Tanımı (Pastaneden Farksız) İçin Malzemeler

Choux hamuru için;

  • 70 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 1 litre süt ( 5 su bardağı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilin
  • 1 paket krem şanti

Kıtır hamuru için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 80 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un

Cream Puff Tanımı (Pastaneden Farksız) Nasıl Yapılır?

  1. Önce kreması için karıştırma kabına süt, şeker, un nişasta ve yumurtayı alıp güzelce karıştırıyoruz ve pişirmek için süzerek tencereye alıyoruz.
  2. Kremayı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp vanilini de koyup tekrar çırpıyoruz. Streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi koyup blender ile güzelce çırpıyoruz.
  4. Choux hamuru için tencereye tereyağ, su, süt, tuz ve şekeri alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından unu koyup hafif pişiriyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyan choux hamuruna tek tek yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz ve ekler kıvamlı bir hamur yapıyoruz. Sıkma torbasına alıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasına aldığımız hamurdan yuvarlak halde fotoğraftaki üzere aralıklar bırakarak sıkalım.
  8. Kıtır hamurunu yapmak için yoğurma kabına tüm gereçleri alıp güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  9. İki yağlı kağıt ortasına alıp merdane ile ince formda açıyoruz ve derim dondurucuda 5 dk soğumaya bırakıyoruz.
  10. Kıtır hamuru dolaptan alıp küçük çay bardağı yardımı ile yuvarlak halde kesiyoruz ve tepsideki croux hamurlarımızın üzerine koyuyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Pişen croux hamurlarımızı fırından alıp soğutuyoruz ve üzerlerini şapka üzere kesip içini açıyoruz.
  13. Sıkma torbasına aldığımız kremayı bol bol içlerinde sıkıyoruz. ( ben içine muz da koydum koymasanız da olur).
  14. Kestiğimiz üstlerini de üzerlerine koyuyoruz ve dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:) 🙂 :).

Cream Puff Tanımı (Pastaneden Farksız) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Spagetti
Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Gyoza (Japon Mantısı)
Muzlu Choco Dilim (Videolu)
Hdabla | © 2025 |