Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun muz (ne kadar olgun, o kadar tatlı!)
  • 80 ml sıvı yağ
  • 110g esmer şeker (yoksa beyaz şekerde olur)
  • 2 adet yumurta
  • 150 g un
  • 50 g fındık tozu (öğütülmüş)
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın (kokusu konutu saracak!)
  • 1 adet vanilya çubuğu (yoksa 1 paket vanilin de olur)

Bonus tatlar;

  • Bir avuç ceviz yahut çikolata parçası  (süper lezzet! ben çikolata kullandım)

Üzerine;

  • Bal ya da fıstık ezmesi

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c (alt-üst) ya da 160°c (fanlı) ayarda ısıtın.
  2. 23 x 10 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın.
  3. Muzları çatal yardımıyla ezin , püre üzere olsun.
  4. Yağ, yumurta ve şekeri çırpın.
  5. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyayı ekleyin.
  6. Muz püresini karışıma katın, düzgünce karıştırın.
  7. Hamuru kalıba dökün, fırına verin , yaklaşık 55 dakika pişsin.
  8. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın,  işte bu kadar! ✨👌🏽.

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Şalgam Suyu
Pastane Tadında Pizza Poğaça
Dana Kavurma
Fındıklı Şekerpare
Elma Sirkesi
Halleyli Muzlu Piramit Pasta
Hdabla | © 2025 |