Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba

Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 küçük/orta uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • Yarım çay kaşığı limon tozu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu(sıcak)
  • Tuz

Üzeri için;

  • İnce kıyım maydanoz (tercihen)

Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı orta ateşte uygun tencereye alınır.
  2. Yağ ısınması beklenir.
  3. İstenilen halde doğranan patates havuç soğan ve sarımsak eklenir karıştırılır.
  4. Bir-iki dk sonra un ek edilir.
  5. Hepsi birlikte 2 dk daha kavrulur.
  6. Salçası verilir karıştırılarak tavuk suyu eklenir.
  7. Tuz /limon tozu atılır.
  8. Sürekli karıştırılarak kaynaması beklenir ve sonrasında kaynayan çorbanın açık ateşte karıştırmadan kıvam alması sağlanır.
  9. İster sıcak halde ister ılık, pürüzsüz hale gelene kadar blender dan geçirilir.

Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Çemen
Karamelize Soğanlı, Köri Soslu Patates Salatası
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)
Kuru Meyveli Kek
Ev Yapımı Pizza Kurabiye
Hurmalı Püre (Bebekler İçin Uygun +12)
Hdabla | © 2025 |