Patatesli Ispanaklı Graten

Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peynir ( üzerine serpiştirmek için)
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları güzelce yıkayalım kurutalım.
  2. Ardından patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım.
  3. Tavaya zeytinyağını ekleyelim patatesleri içine atıp hafif kızartalım.
  4. Soğanları ay formunda doğrayalım ve patateslerin için atalım ve kavuralım.
  5. Ardından ıspanakları atalım suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Ardından un ekleyelim 1 dk kadar kavuralım ve en son sütü, baharatı ek edip süt hafif çekene kadar kavuralım.
  7. Isıya sağlam bir borcama koyup üzerine kaşar peynir serpiştirelim .
  8. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun🥰.

Patatesli Ispanaklı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kek
Adana Usulü Kuru Dolma
Kuru Biber Patlıcan Dolması (Diyarbakır Usulüyle)
Fırında Çıtır Kabak
Pide Tarifi
İncirli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |