Mısır Ekmeği
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 8 su bardağı mısır unu (kullanılan mısır ununun çeşidine ve markasına nazaran ölçü biraz değişebilir)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (yaklaşık 50–60 ml)
- Damak zevkine nazaran tuz
- 1 paket kabartma tozu (10–15 gram)
- Kaynar su (yavaş yavaş eklenir)
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mısır ununu geniş bir karıştırma kabına alın.
- Yumurta, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Kıvamlı ve pürüzsüz bir hamur elde etmelisiniz. 💡 ipucu: mısır unu sıvıyı çok süratli çeker.
- Karışımı hazırladıktan sonra üstüne biraz daha sıcak su gezdiriyorum; böylelikle fırında kurumasını engellemiş oluyorum.
- Tüm gereçleri uygunca karıştırın ve homojen bir hamur elde edin.
- Karışımı yuvarlak bir fırın kabına dökün ve kapağını kapatın (kapağınız yoksa alüminyum folyo da kullanabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 200°c (390°f) fırında 1. 5 saat kadar pişirin. 🔍 not: ben biraz daha erken çıkardım lakin tam 1. 5 saat pişirmek, içinin güzelce pişmesi ve hoş bir altın rengi alması açısından ülküdür.
- Fırından çıktıktan sonra ekmeği biraz soğumaya bırakın, akabinde dilimleyerek servis yapın.
Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






