Sebzeli Karabuğday Pilavı
Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı karabuğday
- 1 yemek kaşığı soya sos
- 1 adet rendelenmiş kabak
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı
- Bir kaç yaprak fesleğen (isteğe bağlı)
- 2 bardak sıcak su
Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karabuğdayı sıcak suda bekletin, şişecekler geniş kap kullanın üzerini geçecek kadar sıcak su koyun.
- Zeytinyağında soğanı kavurun, üzerine tatlandırıcı ekleyin, karamelize olması için ben elma suyu konsantresi kullandım toz şeker de kullanabilirsiniz.
- Biberi, havucu ve kabağı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan sebzelere soya sos ekleyin.
- Karabuğdayı ve sıcak suyu da ekleyin.
- Tadını beğendiğim için taze fesleğen de ekledim fakat koşul değil.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












