Sebzeli Karabuğday Pilavı

Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı karabuğday
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlandırıcı
  • Bir kaç yaprak fesleğen (isteğe bağlı)
  • 2 bardak sıcak su

Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karabuğdayı sıcak suda bekletin, şişecekler geniş kap kullanın üzerini geçecek kadar sıcak su koyun.
  2. Zeytinyağında soğanı kavurun, üzerine tatlandırıcı ekleyin, karamelize olması için ben elma suyu konsantresi kullandım toz şeker de kullanabilirsiniz.
  3. Biberi, havucu ve kabağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan sebzelere soya sos ekleyin.
  5. Karabuğdayı ve sıcak suyu da ekleyin.
  6. Tadını beğendiğim için taze fesleğen de ekledim fakat koşul değil.
  7. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Sebzeli Karabuğday Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Etli Kuru Fasulye
Şeker Hamur Kaplamalı Pasta
Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
Buzluk Böreği
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |