Tavuk Fajita
Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk ve sosu için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebze kısmı için;
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları jülyen doğrayalım ve tüm materyallerini ek edip karıştıralım.
- Üzerini streçleyip vaktimiz varsa iki üç saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra pişirmek için uygun bir tencerede ocağa alalım.
- Önce suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte, suyunu çektikten sonra da biraz daha kısık ateşte eti kavuralım.
- O sırada zerzevatları de jülyen doğrayıp yağda kavuralım.
- Sebzeler diriliğini biraz bıraktıktan sonra tuz, karabiber ve eti ek edip 5-10 dkk bir arada pişirelim.
- Kısa müddette pişecektir. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















