Kıymalı Kremalı Makarna

Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 büyük soğan (minik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 kapya biber + 1 yeşil biber (minik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 büyük domates (rendelenmiş)
  • 2 buz küpü kadar kırmızı şarap(isteğe bağlı kaide değil)
  • 1 yemek kaşığı mascarpone
  • 1-2 yemek kaşığı yağlı krema (tercih edilen)
  • Bir avuç taze fesleğen (elle parçalanmış)
  • Zeytinyağı + tereyağı karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Çok az tarçın
  • 250-300 gram seçtiğiniz makarna
  • Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe

Üzeri için:

  • Parmesan (veya eski kaşar rendesi)
  • File antep fıstığı (hafif kavrulmuş)

Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Demir döküm tencereye biraz zeytinyağı ve bir modül tereyağını ekleyin.
  2. Soğanı ekleyin, kısık ateşte sabırla karamelize edin.
  3. Soğan altın rengine dönünce evvel sarımsağı ekle, 1-2 dakika güzelce kavurun. Akabinde kapya ve yeşil biberleri ekle, birkaç dakika soteleyin.
  4. Kıymayı ekleyin. Tahta spatulayla bastırarak yayın ve yüksek ateşte güzelce kavurun.
  5. Kıymanın rengi döndükten sonra ortayı aç, boşluğa salçaları koyun.
  6. 1 dk kadar salçaları yağda kavur, akabinde karıştır ve kıymaya yedirin.
  7. Şarap buz küplerini ekle. Tencerenin tabanındaki kahverengi lezzetleri tahta kaşıkla kazıyarak çözdür.
  8. Buharlaşmasını bekle, alkol uçsun, yalnızca aroması kalsın.
  9. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kekik ve azıcık tarçını katın.
  10. Orta ateşte 15-20 dk pişir. Sos kalınlaşınca yağlı kremayı ve mascarponeyu ekleyin. Karıştır ancak fokur fokur kaynatmayın.
  11. Ayrı tencerede makarnayı 8-9 dakika al dente haşla. Süz lakin suyunu atma. 1 kepçe haşlama suyunu saklayın.
  12. Makarnayı sosun içine ekleyin. 1 kepçe haşlama suyunu dök, karıştır ve kapağı kapatın. Kısık ateşte 5-7 dk demleyin. Taze fesleğeni son anda serpiştirin, karıştırın.
  13. Tabağa aldıktan sonra üzerine parmesan yahut eski kaşar serpin.
  14. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Son olarak hafif kavrulmuş file antep fıstığını serpiştirin.
  15. Nar tanesi de renk katar. Taze fesleğenle süsleyerek servis edin.

Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Susamlı Kurabiye
Tavuk Tirit
Elmalı Kurabiye
Muzlu Pankek
Muzlu Kek
Hdabla | © 2025 |