Glutensiz Ekmek
Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 160 gram kırmızı mercimek
- 40 gram karnıyarık tohumu otu yahut keten tohumu
- 2 adet yumurta
- 100 ml su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tuz
Ekmeği zenginleştirmek için;
- Kavrulmuş ayçiçek çekirdeği vs
Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri rondodan un haline gelene kadar ufaltıyoruz.
- Derin bir kasenin içine aktarıp üzerine suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Karışımın içine yumurtaları kırıyoruz. Tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra karnıyarıkotu tohumu ekliyoruz, yahut keten tohumunu un haline getirip ekliyoruz.
- Kabartma tozunu sirke ile etkinleştirip ekliyoruz. En az 20 dakika katı kıvam olana kadar üzeri örtülü formda yoğunlaşmasını bekliyoruz.
- İsteğe bağlı üstte belirtilen materyalleri ekleyip yavaşça karıştırıp yagili kağıt serili baton kalıba döküp eşit ölçüde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız 50 ile 60ndakika ortası pişiriyoruz.
Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









