Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti)

Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler

Çilekli için ;

  • 1 küçük kase çilek
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Vişneli için;

  • 1 küçük kase vişne
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Kivili için;

  • 2 adet kivi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Limonlu için;

  • 2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri karbonatlı suda biraz bekletip güzelce yıkayalım.
  2. Doğrayıp şeker, su, ve limon suyu ile birlikte rondodan geçirelim.
  3. Kivili için kivileri soyup doğrayalım şeker, limon suyu ve su ile birlikte rondodan geçirelim.
  4. Vişneli için vişne, şeker ve suyu vişneler yumuşayıp güzelce rengini verene kadar kaynatıp tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.
  5. Limonlu için bir adet limon kabuğunun sarı kısmını rendenin ince kısmında rendeleyelim.
  6. Şekeri ilave edip aromasını vermesi için biraz ovalım.
  7. Su ve limon suyunu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıp tel süzgeçten geçirip süzelim.
  8. Meyve sularımız hazır olunca küçük bir huni yardımıyla poşetlere paylaştıralım.
  9. Dilerseniz plastik yahut karton bardaklarda da dondurabilirsiniz.
  10. İyice dondukran sonra soğuk olarak servis edin. Deneyecek olanla ra şimdiden afiyet olsun.

Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet)
Patatesli Pide
Atıştırmadık Susamlı Kurabiye
Cup Kek
Lazanya tarifi
Akşam Menüsü
Hdabla | © 2025 |