Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yaş maya (kuru da olabilir)
  • 1 küçük fincan kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz (çok dolu olmasın)
  • Alabildiği kadar da un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve suyu ılık olacak formda biraz ısıtalım.
  2. İlk olarak şeker ve mayayı ekleyelim.
  3. Sonrasında kalan materyalleri ekleyelim unu denetimi ekleyelim çok sert bi hamur olmayacak halde ele yapismayan kıvama gelince kapağını kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanma süreci bittikten sonra dilediğiniz üzere hal verip iç harç koyabilirsiniz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği
Airfryer’Da 2 Kişilik Revani
Soslu Spagetti
Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda)
Çilekli Charlotte Pastası (Videolu)
Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna
Hdabla | © 2025 |