Portakal Keki
Portakal Keki Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük ise 3 yoksa iki adet portakal
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 adet portakal
- Yarım çay bardağı şeker
Portakal Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet hazırlamak için portakalların suyunu sıkın, şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ısıtın kaynamasın.
- Önce portakalları küp küp doğrayın, sonra yumurta şekeri ve sıvı yağı ek edip blend yapın.
- Sonra yumurta şeker ve sıvı yağı ekleyip blend edin uygunca portakallar ezilsin, çekirdek olmasın tabi dikkat edin.
- Sonra kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın, kek kalıbına boşaltın.
- 180 derece de denetimli pişirin.
- O pişerken sizde portakallı bir şerbet hazırlayın kek ılıkken üzerine döküp afiyetle yiyin.
- Acılık yok çok hoş buram buram portakal kokan kusursuz bir kek.
Portakal Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








