Musakka

Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalın büyük patlıcan
  • 1 adet büyük kabak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates yada domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su 250 ml

Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup orta uzun şeritler halinde kestikten sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin acı suyu çıksın.
  2. Kabağı da birebir formda doğrayıp kenara alın.
  3. Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp kurulayın fırın kağıdı serili tepsiye kabaklar ile birlikte dizin üzerine sıvı yağ gezdirip harmanlayıp evvelce ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin.
  4. Bu ortada uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin üzerine kıymayı ek edip rengi dönene kadar kavurun .
  5. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip kavurmaya devam ederken doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin .
  6. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Soyulmuş küp doğranmış domatesleri yada domates sosunu ekleyip karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın suyunu ek edip karıştırın kısık ateşte kapağı kapalı 15 dakika kadar pişirin.
  8. Ardında fırından çıkarmış olduğunuz patlıcan ve kabakları ekleyip ezmeden hafif karıştırıp kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menüsü
Kakaolu Kek
Kolay Trileçe
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası
Annemin Keki
Simit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |