Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet büyük uzunluk enginar
- 2 küçük uzunluk kuru soğan yahut 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet havuç (en küçük boy” bir adet büyük uzunlukta kullanabilirsiniz)
- 1 adet orta uzunluk patates
- Yarım su bardağı bezelye
- 3 diş sarımsak(isteye göre)
- 2,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fiske karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. Yağımızı uygun bir tencereye alıyoruz soğanlarınıza ekliyoruz hafif kavuruyoruz.
- Minik minik doğradığımız havuçları soğanımıza ekliyoruz 3 dakika kadar kavuruyoruz.
- Bezelyemizi ekledikten sonra 5 dakika kadar kavurma sürecine orta ara karıştırarak devam ediyoruz.
- Enginarı tencereye alıyoruz 3 diş sarımsağı tam orta kısmına koyup tuzunu ekliyoruz.
- Üzerine 2,5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz ,kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Son olarak küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra dinlenmeye alıyoruz hafif ılıdıktan sonra enginarlarınızı karşıt çevirip iç harcımızı dolduruyoruz .
- Üzerine doğranmış dereotu ekliyoruz. Servisi hazır afiyet olsun. 🤗.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















