Açma Tadında Ispanaklı Börek
Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 demet ıspanak (yarım kg)
- 1 büyük soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 100 gram beyaz peynir ya da lor
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
Sosu için;
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sirke
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp yeterlice suyunu süzelim ince doğrayalım.
- Sıvı yağda küp doğradığımız soğanı rengi dönmesine yakın rendelediğiniz havucu ekleyelim kavurmaya devam edelim .
- Baharatları ek edip ıspanakları ekleyip altını kapatalım( ıspanak kavrulmayacak) peynir ek edelim bir kenara alalım.
- Sosu tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
- Yufkayı ortadan ikiye bölelim sosu bir fırça yardımı yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
- Yufkanın kenarlarından 2-3 cm kıvıralım iç malzemeyi serpelim rulo halinde gemiş tarafından başlayarak sarıp tepsiye alalım.
- Üstüne az sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
- 180 derece fırında pişirelim.
Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








