Açma Tadında Ispanaklı Börek

Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 demet ıspanak (yarım kg)
  • 1 büyük soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 100 gram beyaz peynir ya da lor
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber

Sosu için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sirke

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı

Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp yeterlice suyunu süzelim ince doğrayalım.
  2. Sıvı yağda küp doğradığımız soğanı rengi dönmesine yakın rendelediğiniz havucu ekleyelim kavurmaya devam edelim .
  3. Baharatları ek edip ıspanakları ekleyip altını kapatalım( ıspanak kavrulmayacak) peynir ek edelim bir kenara alalım.
  4. Sosu tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
  5. Yufkayı ortadan ikiye bölelim sosu bir fırça yardımı yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
  6. Yufkanın kenarlarından 2-3 cm kıvıralım iç malzemeyi serpelim rulo halinde gemiş tarafından başlayarak sarıp tepsiye alalım.
  7. Üstüne az sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
  8. 180 derece fırında pişirelim.

Açma Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Ispanaklı Pankek
Kolay Tuzlu Kurabiye
Tiramisu
Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası
Ispanaklı Fit Börek
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |